Sopa de col de Kale amb mongetes

Sopa de col Kale

SOPA DE COL KALE AMB MONGETES

AQUEST MES CUINEM AMB... COL ARRISSADA

Aquesta hortalissa és del mateix grup que la coliflor. Collida durant els mesos de més fred, en els darrers anys s'ha popularitzat per la seva especial riquesa en fitonutrients (carotenoides i flavonoides presents en els pigments dels vegetals i amb propietats antioxidants). Si està tan ben considerada, és també per les aportacions significatives en ferro, calci i vitamines A, C i K.

INGREDIENTS

  • 1 col arrissada (o col kale)
  • 1 ceba
  • 2 branques d'api
  • 2 dents d'all
  • 2 branques de romaní

 

  •  1 llimona gran
  • 250 g de mongetes blanques cuites
  • Sal, pebre i nou moscada
  • 50 g de fideus prims

PREPARACIÓ PAS A PAS (30 MINUTS)

  1. Preparem la col: li llevem el tronc, piquem les fulles i les posem en remull com aigua tèbia uns minuts per llevar-li part de la seva amargor.
  2. Tallem molt fi l'api, la ceba i l'all i els posem a sofregir en la mateixa olla en la qual farem la sopa. Quan estiguin daurats, incorporem les fulles de col i ofeguem tot durant dos minuts. La col reduirà el seu volum de seguida.
  3.  Afegim mig litre d'aigua i tapem perquè aixequi el bulliment. Després baixem el foc i deixem coure durant 15 minuts.
  4.  Afegim el romaní i el suc de la llimona i incorporem les mongetes blanques i ho removem bé. Si volem una sopa més completa i nutritiva, podem afegir també en aquest moment uns fideus. Deixem coure 5 minuts més i assaonem al gust abans d'emplatar-lo.
Comparteix
Opina