La pandèmia no atura el Talent a les Aules

Alumnes de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de nou centres educatius de la ciutat treballen ja en la iniciativa per parelles. Les deu millors idees locals desenvoluparan els seus plans d'empresa simulats amb la mentoria de persones empresàries de Viladecans per tal de plantar-se al maig en la final del concurs. Allà, vint finalistes aspiraran a un dels tres guardons: una formació en una escola de negocis, la visita a l’ecosistema emprenedor de Barcelona i, com a premi gros, la visita a diferents ecosistemes emprenedors europeus. 

Dues estudiants locals de Batxillerat van guanyar el concurs al 2020

Al 2020, el primer premi –un viatge a Sillicon Valley, als Estats Units– se’l van emportar les viladecanenques Carla Medina i Laura Maillo. Amb la mentoria de l’empresari tecnològic Esteve Blanch, van idear una app per millorar el dia a dia d’infants amb càncer.

Les joves, amigues però que coincidien per primera vegada en una aula, van “tenir clar" que volien "treballar juntes”. Contentes d’haver guanyat “pel gran nivell d’altres projectes”, diuen que sempre van “creure” en la seva idea i recomanen l’experiència “perquè és molt enriquidor el contacte amb empreses, més enllà de l’aula”. Per culpa de la pandèmia el passat estiu no van poder viatjar a San Francisco i esperen poder enguany “gaudir d’una experiència que pinta molt interessant”.

CAPÍTOL 01: El Repte | Talent Factory School

Un planter per a projectes de ciutat

Del Talent a les Aules van sorgir precisament els dotze competidors en la primera edició de Talent Factory School, un concurs retransmès al canal jove del web de Televisió de Catalunya, Mood Z, en el qual joves proposen una idea de negoci per donar resposta a reptes de desenvolupament sostenible del futur de les ciutats.

Hi van participar tres equips en representació de Sant Boi, Gavà i Viladecans. L'equip local, format per quatre estudiants ja universitaris, va atendre el repte llençat per l’empresa Unilever de reduir el malbaratament alimentari. La seva solució va ser un assistent virtual per organitzar les compres, controlar les caducitats dels productes i afavorir una comunitat conscienciada activa. El guanyador del concurs va ser l’equip de Gavà, amb un projecte d’accessibilitat a les platges, que presentaran en un fòrum emprenedor a Brussel·les. Tots dotze participants, però, visitaran plegats l’ecosistema emprenedor de la capital europea i han plantat ja una llavor de millores que poden aplicar les ciutats.