Resultats del cap de setmana

Repassem els resultats dels primers equips masculins i femenins dels clubs esportius de Viladecans.

BÀSQUET

• Lliga Femenina 2 nacional

Unilever Viladecans, 72 - Port Management CB Andratx, 51. Tot i que ja no tenen opcions de classificar-se per playoffs, les de Vilabàsquet no han baixat el ritme i continuen en bona dinàmica. Davant un dels pitjors equips de la classificació, les catalanes van demostrar el seu potencial guanyant per més de 20 punts a l'equip rival de Mallorca. La cita, però, va començar parella, i en el descans, les locals només tenien tres punts més que les contrincants; tot va canviar en el tercer quart, en què les del Baix Llobregat van començar amb un altre ritme i van arribar als 29 punts pels 16 visitants, acumulant una renda de 16 punts que es va fer més gran a l'últim quart fins arribar als 21 punts definitius.

• Segona catalana masculina

CB Viladecans A, 64 - Vilabàsquet, 49. El derbi local se'l va emportar el Bàsquet Viladecans, que continua en una dinàmica molt positiva i es converteix en l'equip amb millor ratxa de la lliga després del triomf per 15 punts al màxim rival. Els dos conjunts van començar molt bé primer i segon quart, i els locals només van sumar quatre punts més que els contraris abans del descans. A la represa, però, els verds van pujar la intensitat i van assecar als blaus en el tercer període, amb només vuit punts, mentre que en l'últim quart, un parcial de 18-12 encara va ferir més els interessos dels visitants, que perden després de dues jornades d'èxit. Els jugadors destacats han estat Pau Polonio del CB Viladecans i Victor Boga del Vilabàsquet. En la clasificació el Vilabàsquet baixa a la sisena posició, mentre que el CB Viladecans amb aquesta victòria es col·loca novè.

FUTBOL

• Lliga El·lit masculina

UD Viladecans, 1 - Sabadell, 1. Empat de mèrit dels homes de Triguero, que una vegada més demostren que es creixen davant els equips que se situen a la part alta de la classificació. En la cita de diumenge, Joan Vázquez va marcar el gol en el seixanta, però cinc minuts abans del xiulet final, el Sabadell, el segon classificat, va esgarrapar un punt que va ensorrar els ànims del club del Baix Llobregat.

• Preferent femenina

UD Viladecans, 2 - Fundació Reus, 1. Les del Baix Llobregat van posar a prova la defensa del Reus, la quarta menys golejada del campionat, i el resultat va ser positius pels interessos locals. Després de tres partits sense conèixer la victòria, les blanc-i-vermelles van demostrar que volen fugir de la zona de perill amb encert i disciplina. La cita es va resoldre en el primer temps, i més ben dit, en els primers 25 minuts, just quan es van anotar els tres gols del partit. Les locals es van avançar primer, però deu minuts més tard, les de fora van empatar a un. L'alegria, per sort, va durar poc, i Alba Rivero va col·locar un 2-1 que ja no es va moure. Amb aquest triomf, les del Baix Llobregat pujen una posició, fins la 14 plaça i dediquen els tres punts a Xènia, una companya que es perd el que queda de temporada perquè passarà pel quiròfan.

• Segona Catalana masculina

Marianao Poblet, 2 - Sector Montserratina, 2. Puntet amb sabor a derrota pels de Viladecans davant els veïns de Sant Boi, ja que aquests últims van privar dels tres punts als rivals en l'últim minut de joc. La cita va començar amb gol de Kilian,  un empat dels contrincants després de la mitja hora i un 1-2 en el minut 67. No obstant això, el Sector aconsegueix un punt davant un gran equip situat a les posicions capdavanteres.

• Segona Catalana femenina

Sector Montserratina, 1 - Gornal UD, 0. Després de visitar el líder a Molins de Rei, aquesta jornada només va ser suficient un gol per batre al Gornal, l'últim classificat de la taula. La golejadora Ana Corrales va obrir la llauna en el minut deu i ja no es va moure més el marcador fins el xiulet final, però Paula Milara va rebre una targeta vermella directa que va significar l'expulsió de la migcampista local.

• Quarta Catalana masculina

Athletic Viladecans, 8 - Esparraguera, 2. Golejada d'escàndol la que van protagonitzar els verds en el partit de diumenge al migdia, en què ni la calor va esgotar les bateries d'uns homes que volen sí o sí apurar per arribar a l'ascens. Això sí, la cita no va començar gaire bé, ja que els visitants van marcar dos gols que van fer dubtar els interessos locals. Tot va canviar en el minut 20 després del primer gol dels de Viladecans, perquè abans del descans, aquests ja guanyaven 4-2. En el segon temps, els jugadors van aconseguir doblar la renda amb quatre gols més que deixen a l'equip cinquè.

Rayo Viladecans, 5 - Almeda, 1. Segona victòria en quatre partits pels homes del Rayo, que porten una bona dinàmica en aquesta primavera de 2024. Alejandro Heredia, amb un hattrick, va ser el gran protagonista de la cita, ja que va obrir i tancar la golejada en el minut 80. Entremig, els de Viladecans van marcar tres dianes més que van dinamitar els veïns de Cornellà. De moment, però, no aconsegueixen deixar la dotzena posició, però tenen a dos rivals a només una victòria.

Futbol sala

• Primera Catalana Masculina

CFS Òdena, 4 - Athletic Torre-roja, 2. L'equip ho va intentar, però l'Athletic va ser incapaç de vèncer als líders de la classificació, llançat de cara a l'ascens. Els locals van saltar a la pista amb molta més ambició que els visitants, marcant un 3-0 en els primers vuit minuts de joc. La reacció dels del Baix Llobregat no es va fer esperar i abans del descans van escurçar distàncies amb un 3-2, però no va ser suficient i, en el segon temps, els locals van reafirmar els tres punts amb un gol més.

RUGBI

• Segona catalana femenina

Cocodrils RSV/CNPN B, 10 - Gòtics RC/QER, 10. Partit molt igualat que ha acabat en empat. Les jugadores Lara Sebastià i Mireia Guinovart han estat les encarregades de donar aquests 10 punts al Cocodrils. Amb aquest empat, l'equip viladecanenc baixa a 5a posició.

volei

• Segona catalana masculina. Fase promoció A

CV Viladecans, 3 - Virolai, 1. L'equip masculí viladecanenc de volei guanya contra el Virolai i es manté en 3a posició en la classificació.

• Tercera catalana femenina. Fase promoció A

Magic Volei Viladecans, 2 - Vic Volei Callis Senior, 3. Les viladecanenques del Magic punxen a casa contra el Vic. L'equip femení local baixa una posició i se situa en tercer lloc en la classificació de la seva categoria.

• Tercera catalana femenina. Fase permanència B

CV Viladecans, 3 - CV Sant Adrià A, 1. Les del CV Viladecans tornen a guanyar, aquest cop a casa, i es mantenen en 7a posició.

• Tercera catalana masculina. Fase promoció A

CV Martorell Blau, 0 - Magic Volei Viladecans, 3. Els viladecanencs del Magic van per molt bon camí, segueixen segons en la classificació de la seva categoria i aconsegueixen una victòria aplastant en camp rival.