Fem coca de Sant Joan!

Per celebrar Sant Joan, us proposem que feu la vostra pròpia coca de crema de Sant Joan. La recepta per fer amb infants i joves la proposa “Sortir amb nens”.

Primer farem la crema casolana i després farem la massa per fer la coca.

Comencem per la crema! Per fer-la  necessitem:

  • 4 rovells d’ou
  • Mig litre de llet
  • 125 gr. de sucre
  • 40 gr. de farina fina de blat
  • 1 beina de vainilla

En una cassola aboquem la llet amb la beina de vainilla i ho deixem al foc fins que bulli. Quan bulli, ho retirem del foc i ho deixem refredar una mica.

En un altre bol afegim els rovells d’ou, la farina fina de blat i el sucre i ho barregem tot fins que quedin tots els ingredients ben integrats.

Una vegada estigui tot ben remenat, anem abocant la llet a la barreja a poc a poc. Quan tota la llet estigui amb la resta dels ingredients ho tornem a deixar tot al foc, a una temperatura baixa, i anem remenant fins que espessi.

Ho traiem del foc i deixem que es refredi.

Ara fem la massa! Necessitem:

  • 500 gr. de farina
  • 120 ml de llet
  • 10 gr. de llevat
  • 10 gr. de sal
  • 80 gr. de sucre
  • Tres ous
  • 85 gr. de mantega
  • 50 gr. de pinyons i algunes cireres confitades per la cobertura

Aboquem tots els ingredients menys la mantega en un bol i els barregem, ja sigui a mà o amb un robot de cuina.

Quan quedi tot ben integrat anem afegint la mantega a poc a poc mentre continuem pastant la massa. Una vegada incorporada tota la mantega ha de quedar una massa fina i elàstica. La deixem reposar ben tapada fins que dupliqui la seva grandària.

Mentrestant, posem els pinyons a remullar. Quan la massa estigui preparada, l’estenem i l’aplanem per desgasificar-la. A continuació la deixem reposar uns 10 minuts.

Una vegada hagi passat aquest temps, aboquem la crema amb l’ajuda d’una màniga pastissera per donar-li la forma de rombes, quadrats o el que vulguem. També afegim els pinyons i la fruita confitada.

Introduïm la coca al forn a uns 190 ºC i durant 30 o 35 minuts. Després només queda servir-la i gaudir d’una bona revetlla de Sant Joan!