Fem feina a Viladecans per la contractació

fem feina viladecans
Ajuts per a afavorir la inserció laboral

A Viladecans ajudem tant les empreses com les persones en situació d’atur oferint-los subvencions per a la contractació. El programa «Fem feina a Viladecans» té una línia d’ajuts per a afavorir la inserció laboral de les persones de Viladecans que us trobeu sense feina.

A banda, aquest programa també té una altra línia d’ajuts destinada a persones que decidiu emprendre un negoci com a autònomes.

Aquesta iniciativa es va posar en marxa l’any 2013 i cada any ofereix un import destinat a aquestes subvencions. Forma part del Pla de Xoc per a l’Ocupació de l’Ajuntament i compta amb el finançament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

En què consisteix aquest ajut econòmic?

El programa subvenciona el 50 % de la contractació a aquelles empreses que desenvolupin la seva activitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (prioritàriament Viladecans) i que incorporin persones en situació d’atur. Aquest percentatge inclou les despeses salarials i de la Seguretat Social. El cost màxim subvencionable del salari mensual anirà dels 1.200 als 1.600 €, segons el grup de cotització. En el cas de les empreses es podran beneficiar d’un màxim de 10.600 € per contracte realitzat.

Les persones contractades han d’estar, prèviament, en situació d’atur i inscrites com a demandants d’ocupació a les Oficines de Treball de la Generalitat de Catalunya. Es prioritzarà els col·lectius que compleixin els següents requisits:

  • Persones que hagin exhaurit la prestació per desocupació

  • Persones aturades de llarga durada

  • Majors de 45 anys

  • Joves de 16 a 35 anys

  • Persones amb discapacitats

  • Persones amb tots els membres de la unitat familiar a l’atur

  • Dones

  • Empadronats a Viladecans amb un mínim de 6 mesos d’antiguitat

Poden demanar aquest ajut totes les petites i mitjanes empreses que no hagin contractat la persona proposada en els darrers 12 mesos. Per a sol·licitar-lo cal formalitzar el contracte laboral durant un termini de 12 mesos, ja sigui a jornada completa o a mitja jornada, i aquesta incorporació ha de suposar un increment de la plantilla existent.

Com puc sol·licitar els ajuts?

El termini de presentació de sol·licituds per a la darrera convocatòria va estar obert de l’1 d’octubre del 2016 fins al 31 de gener del 2017. S’hi van destinar 250.000 euros. Els contractes s’havien d’iniciar, com a màxim, el 24 de febrer del 2017. La sol·licitud es podia formalitzar a Viladecans Atenció a les Empreses o a l’oficina d’atenció ciutadana Viladecans Informació.

Comparteix
Opina