Estofat de faves i carxofes

Estofat de carxofes

ESTOFAT DE FAVES I CARXOFES

AQUEST MES CUINEMA AMB... CARXOFA

El de la carxofa és un del conreus que més superfície ocu­pa al Baix Llobregat. El tipus de terreny del Delta, molt fèrtil en ser ric en minerals, el clima temperat i l’acció marina fan que sigui una carxofa dolça i tendra. Aquesta hortalissa es caracteritza per un baix port calòric i molt rica en fibra, afavorint així el trànsit intestinal. Ajuda a reduïr els nivells de colesterol i triglicèrids i, gràcies al seu alt contingut en potasi, té propietats diürètiques.

INGREDIENTS

  • 10 carxofes
  • 1 kg de tomàquets madurs
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 pebrot verd
  • 1 got de vi blanc

 

  •  3 ametlles
  •  3 avellanes
  • 50 gr de pa sec
  • Una fulla de llorer
  • Oli d’oliva verge

PREPARACIÓ PAS A PAS (80 MINUTS)

  1. Pelem i tallem les carxofes i les posem amb aigua freda i unes gotes de llimona perquè no s’oxidin.
  2. Bullim les faves i les carxofes durant mitja hora amb abundant sal.
  3. Mentrestant, piquem la ceba i el pebrot i ratllem els tomàquets. En una cassola posem l’oli i la fulla de llorer i, a foc lent, sofregim la ceba i el pebrot, i quan la ceba esti­gui transparent, afegim el to­màquet. Podem afegir-hi una mica de vi blanc o vi ranci. Ho acabem de sofregir fins que el tomàquet redueixi.
  4. Preparem una picada amb el pa sec, les ametlles i les avellanes i la reservem.
  5. Afegim a la cassola les faves i les carxofes i part de l’aigua de bullir-les, fins a cobrir-ho tot. Ho deixem fent xup-xup a foc mig fins que l’aigua redueixi a la meitat, i llavors afegim la picada. Tot seguit, el brou s’espesarà. Si no ens agrada caldós, es pot deixar reduir una mica més.
  6. Es corregeix de sal i es serveix ben calent. Si el vo­lem congelar, haurem de deixar que es refredi.
Comparteix
Opina