Filet Wellington

FILET WELLINGTON

Aquest mes cuinem amb... ESPÀRRECS

És una de les hortalisses que, en cru, conté més àcid fòlic. Amb el seu consum millora la salut de les ungles, els cabells i la pell. És un aliment molt adequat contra la retenció de lí- quids, pel seu baix contingut calòric i en sal, i la seva riquesa en fibra combat l’estrenyiment. També se li atribueixen propietats interessants per a la calcificació òssia i el bon funcionament del cor i el sistema nerviós.

INGREDIENTS (4 PERSONES)

  • 800 g de filet de vedella
  • 1 làmina de pasta de full
  • 200 g de xampinyons
  • 2 escalunyes
  • 2 grans d’all
  • 1 ou
  • 100 g de paté de foie
  • 25 g de mostassa de Dijon

 

  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre
  • Julivert

Per a la salsa:

  • 10 rovells d’espàrrecs blancs
  • 50 ml de llet
  • Oli d’oliva verge extra

PREPARACIÓ PAS A PAS (1 HORA I 15 MINUTS)

  1. Salpebrem la carn i la segellem per tots els costats fins que quedi daurada. La deixem refredar i la untem amb la mostassa. Reservem.
  2. Piquem les escalunyes i els alls i els posem a sofregir en una paella amb un rajolí d’oli.
  3. Retirem la part inferior dels espàrrecs i netegem. Els piquem i els incorporem a la paella, assaonem i cuinem durant 10 minuts. Deixem que es refredin.
  4. Afegim el paté de foie i barregem tot bé fins que quedi una pasta homogènia. Deixem temperar.
  5. Escalfem el forn a 200 ºC durant 5 minuts. Estenem la massa de pasta de full sobre una placa de forn. Posem a sobre, a la part central, una capa de la barreja de xampinyons i foie. Col·loquem sobre la carn i cobrim amb una altra capa de la barreja de xampinyons i foie. Tanquem amb cura, deixant la unió en la part inferior. Batem l’ou i amb ajuda d’un pinzell pintem la massa (podem decorar la superfície amb alguns retalls de pasta de full). Forneigem a 200 º C durant 20 minuts. Deixem que reposi 10 minuts.
  6. Posem els espàrrecs al vas de la batedora, afegim la llet i una mica d’oli. Triturem i servim la carn amb la salsa.
Comparteix
Opina