Lasaña

LASSANYA D'ALBERGÍNIES

Aquest mes cuinem amb... ALBERGÍNIES

L'albergínia té un alt contingut en aigua. Aporta fibra, sobretot si en mengem la pell. Un cop cuita, el seu contingut en minerals i vitamines no varia gaire, sobretot el potassi. Pel que fa a vitamines, la que conté en més quantitat és la B9, que, juntament amb la vitamina B12, participa en la síntesi de l'ADN, essent molt important en les primeres fases de gestació. És molt digestiva.

INGREDIENTS

  • 3 albergínies mitjanes
  • 2 pebrots vermells
  • 200 gr formatge de cabra
  • 10 tomàquets secs
  • Oli d'Oliva

 

 

  • Comí molt
  • Alfàbrega fresca
  • 100 gr formatge ratllat
  • Pebre negre
  • Sal

PREPARACIÓ PAS A PAS (1 HORA I 30 MINUTS)

  1. Rentem bé els pebrots, els rostim sencers, posant-hi unes gotetes d’oli d’oliva per sobre i els freguem repartint-hi bé l’oli. Els posem al forn a 200 graus uns 60 minuts (depenent del tamany dels pebrots) i anem girant -los perquè es coguin igual per totes bandes. Un cop rostits, els reservem.
  2. Mentre es rosteixen els pebrots, tallem les albergínies al llarg en rodanxes d’un centímetre de gruix, aproximadament.
  3. Salem els talls d’alber-gínia i els deixem reposar 20 minuts. Els esbandim amb aigua fresca i els assequem amb paper absorbent.
  4. Fregim les rodanxes d’albergínia fins que estiguin molt daurades. Les posem sobre paper absorbent perquè perdin el màxim d’oli.
  5. Es condimenten amb comí, sal i pebre negre.
  6. Pelem els pebrots i els tallem en tires primes. Es tallen els tomàquets secs també en tires.
  7. Muntarem el plat fent pisos d’albergínia, pebrot, tomàquet sec i el formatge de cabra en rodanxes. Condimentem cada pis amb alfàbrega fresca. Ho gratinem uns minuts al forn amb formatge ratllat.
 
Es pot servir calent o tebi.
Comparteix
Opina