Tasques de prevenció d'incendis a la zona forestal

Aquest mes d'abril han començat les tasques de prevenció d'incendis a la zona forestal de Viladecans, per tal d'eliminar la fusta seca que podria accelerar la propagació del foc. Durant l’estiu passat ja es van detectar capçades de pi groguenques, mostra de l’estrés hídric que pateix la vegetació forestal des de fa uns anys i que principalment afecta als pins blancs, però també a algunes alzines i aladerns del bosc. Durant l'hivern s’ha fet seguiment de la situació i ara s'estan realitzant tasques de gestió forestal per a la prevenció d'incendis, unes actuacions que permeten reduir la fusta seca. 

Les tasques han començat per Mas Ratés, que és la zona on s’han detectat més pins secs que suposen un gran risc d'incendi, especialment a l'estiu, i a més poden ser un problema per a la seguretat de les persones.

Una vegada talats, els arbres morts es trossegen. Les branques es trituren in situ per, amb el temps, descompondre's i reincorporar-se al sòl i els troncs es tallen i es deixen als marges dels camins perquè la gent se'ls pugui emportar i donar-li ús a casa.

De moment, a la zona de Mas Ratés s'han identificat 60 arbres secs i al sector de la Serra de Miramar-Can Preses uns altres 7 més. Actualment, s’estan fent visites de reconeixement a la zona de Sant Ramon.

Aquestes actuacions formen part de les tasques de manteniment del medi natural que l'Ajuntament realitza periòdicament per fer prevenció activa d'incendis forestals.