El futur de l'escola Mediterrània a debat

L'AMPA de l'escola Mediterrània ha organitzat una taula rodona amb diputats de totes les forces parlamentàries per debatre el futur del seu centre educatiu. L'acte ha comptat també amb la participació de l'Ajuntament de Viladecans i el Departament d'Ensenyament.

Després de 10 anys en funcionament, tots els grups polítics han defensat la necessitat de garantir la continuïtat de l'escola. Així, el diputat de Ciutadans Martín Barra va assenyalar que el fet d'omplir l'aula de la Mediterrània en les matriculacions de P3 és un senyal de la seva qualitat educativa. Des de JxSí, la diputada Anna Simó va refermar el compromís del govern de no tancar aules de P3 en escoles de línia única com és el cas de la Mediterrània. Representant al PSC, la diputada Esther Niubó va proposar l'Institut-Escola com a fórmula per desencallar la situació en barracons i com a model per fer front a les fluctuacions demogràfiques. Per la seva banda, el diputat del PP Fernando Sánchez va sustentar la defensa de la Mediterrània en un model basat en la pluralitat educativa mentre que, en canvi, el diputat de la CUP Carles Riera va fonamentar-la en la necessitat de donar prioritat a la pública enfront a la concertada. Finalment, el diputat de CSQP Marc Vidal va denunciar la manca de planificació del Departament d'Ensenyament com a responsable dels anys d'incertesa viscuts a l'escola Mediterrània.

A la taula rodona també hi era present Gisela Navarro, regidora d'Educació de l'Ajuntament de Viladecans, i Núria Vallduriola, directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament del Baix Llobregat. Navarro va defensar la necessitat d'un mapa escolar de Viladecans que permeti planificar l'educació de la ciutat i va afirmar que la reducció de les ratios a les aules ajudaria a millorar la qualitat i no posaria en perill el futur de les escoles de Viladecans. A més, també va destacar la unanimitat dels grups polítics del consistori en la defensa de l'escola Mediterrània i la necessitat de garantir unes instal·lacions definitives per a l'escola.

Des d'Ensenyament, Vallduriola ha exposat que, a dia d'avui, l'escola Mediterrània està en igualtat de condicions que la resta de centres educatius i que, per tant, tot i estar en barracons, no hi ha una situació de major risc respecte les altres escoles de Viladecans en el cas que s'hagués de tancar un centre de la ciutat. A més, ha afirmat que davant les previsions demogràfiques actuals, la prioritat del Departament és construir el nou institut. Les seves previsions són que el 2018 s'aprovi per acord de govern la construcció d'aquest edifici i que les obres finalitzin en uns 4 anys. Des del Departament, també s'ha descartat l'opció de convertir la Mediterrània en un Institut-Escola.

Finalment, el president de l'AMPA de l'escola Mediterrània, Ruben de la Cruz, ha demanat que un cop s'acabi l'edifici del nou institut aquest aculli als alumnes de la Mediterrània en les seves instal·lacions fins que el Departament executi la construcció de l'escola. Des de l'Ajuntament de Viladecans també s'ha reiterat la voluntat de cedir els terrenys necessaris perquè es pugui construir l'escola i d'avançar els diners a la Generalitat perquè aquest faci l'obra.

Afegeix un nou comentari

* Camps obligatoris